Normandië-Bretagne

€ 22,99

achtste druk, 2020
ISBN: 978 90 257 6457 9
344 pagina's
13,5 x 21 cm

Prachtige natuur, die de impressionisten al wist te inspireren, grootse kathedralen en ontroerende Bretonse calvaires, maar ook culinaire hoogstandjes die niet te versmaden zijn: vis, schelpdieren, crêpes, cider en kazen. 

Talloze bezoekers zijn zo enthousiast over Normandië en Bretagne dat zij er telkens weer naar terugkeren, en terecht. Veel schilders hebben de prachtige luchten boven zonovergoten landschappen vastgelegd. En bij donker weer zijn het de jagende wolken en de woeste zee die blijven boeien.

De mooie natuur, zowel langs de schitterende kusten als landinwaarts, biedt naast heerlijke rust ook allerlei vertier. Het binnenland heeft geheimzinnige bossen, ruige heuveltoppen, golvende weilanden, talloze appelboomgaarden, maar ook meren en een uitgebreid net van waterwegen waar de toerist naar hartenlust kan varen. Voor de fietser is er het netwerk van voies vertes, veelal over jaagpaden en voormalige spoorlijnen. Dan zijn er de prachtige kathedralen: die van Rouen is een van de hoogtepunten van de Franse gotiek. ook de Bretonse calvaires, met hun dikwijls ontroerende beeldengroepen, mogen niet worden overgeslagen. En vergeet ten slotte vooral niet de culinaire geneugten: de vis-, schaal- en schelpdierschotels zijn wereldberoemd en de crêpes, de cider, de wijn en de kazen zijn evenmin te versmaden.
Kortom, in Normandië en Bretagne komt elk type vakantieganger aan zijn trekken. 

Verona, de arena en meer

€ 14,95

eerste druk, 2015
ISBN: 978 90 79399 57 4
104 pagina's
10 x 19 cm

Verona!

De stad met die femomenale arena, waar al meer dan honderd jaar lang in de zomer een fantastisch operafestival plaatsvindt. Terecht dat veel vankantiegangers die Noord-Italië aandoen, omrijden voor het bijwonen van een of meer operavoorstellingen. 

Verona zelf is een waar museum en het zou een gemiste kans zijn als u, wanneer u er toch bent voor een opera, niet ook de stad wat uitgebreider gaat bekijken. 

In deze gids staat een rondwandeling -  die u overigens ook heel goed per fiets kunt doen - door het centrum, langs een groot aantal bezienswaardige plekken. Daarnaast leest u een aantal wetenswaardigheden over de stad en details over de opera's die het meest frequent worden opgevoerd.  En natuurlijk staan er in dit buitengewoon handzame gidsje ook adresje van gezellige plekken om wat te drinken en te eten.  

Deze boeken zijn via e-mail (of telefonisch) te bestellen: jh.radius@kpnmail.nl 
Meer info op de bestelpagina.