In augustus 2020, in de bloedhitte,  fietsten Mariëlle en haar dochter heerlijk in de schaduw, onder de bomen van de Boulevard des Batignolles: "Het was bloedheet. Dus programma daarop aangepast. Hebben veel gefietst, waarbij het kaartje goed van pas kwam. We deden delen vd routes, zoals de 3e route met de middenberm. Gids gaat zeker weer mee bij een volgende keer. Want fietsen is een leuke manier om snel een stad te snappen."

Mariëlle, Utrecht

In de Tuileriën

In de Tuileriën

Onlangs bestelde ik bij U het boekje "Parijs per fiets" en snel had ik het bij mij thuis. 

Deze week ben ik gedurende 5 dagen naar Parijs geweest met mijn fiets en heb het grootste deel van de in dit boekje  beschreven trips gedaan en vond het fantastisch. 

Ik heb echt genoten van deze trip en zal het aan al mijn vrienden aanraden. 

Een dikke proficiat voor de realisatie ervan.

Ghislain, Hasselt

 

Wij willen u hierbij bedanken voor de ontzettend leuke en informatieve fiets-gids! 
Het weer was natuurlijk gunstig het afgelopen weekend, daarom extra genoten van de verschillende en verrassende plekken waar 'jij' ons naar toe leidde 🙂.
Het was een geslaagd weekend, mede dankzij de leuke fietsroutes (we hebben een deel rood en deel blauw gedaan). We hebben uiteindelijk fietsen via Velib geregeld. Als je het systeem doorhebt, werkt het als een trein.
Nogmaals dank. ook namens mijn moeder!
Caroline, Den Haag

Ik wil nog even een terugkoppeling geven van het fietsen in Parijs. Het was fantastisch!! We hebben zoveel gezien en gedaan, daar hadden we zonder fiets zeker een week of langer over gedaan. We waren er 4 dagen en hebben heerlijk de stad verkend met jouw boekje in de hand. Ik vind het een echte aanrader en we zijn nog niet uitgefietst in Parijs!
Lucy, Heerhugowaard

Ontzettend bedankt voor de snelle toezending van je boekje "Parijs per fiets". Los van het gegeven dat het ontzettend mooi weer was, gaf het boekje ons een inkijk 'achter de schermen' van Parijs die we van te voren niet voor mogelijk hadden gehouden. Parijs kenden we eigenlijk alleen van onder de grond en van de highlights erboven. Ook geweldig, maar wat jij ons liet zien: formidabel. We hebben de routes nooit af kunnen maken. Dat betekent dat we er zeker snel naar terug gaan. Bedankt!
Ruud, Tilburg

Net terug van onze fietsvierdaagse in Parijs. Wat een geweldige ervaring en wat hebben we van het boekje genoten. Samen met mijn man en dochter van elf hebben we Parijs van zoveel mooie kanten gezien, waarvan je zonder fiets en boekje geen weten hebt. Het was echt geweldig!
Corine, Delfgauw

 

 

Het leuke van dit boekje is de hele kleine, maar bijzondere extraatjes die je te zien krijgt (hofjes, trompe l'oeil op een grote muur, en, even achterom kijkend zagen we ineens de Sacre Coeur in vol ornaat! En dan begrijp je ook de enorme geschiedenis die in deze stad verborgen ligt. We hebben er al heel veel plezier van gehad. De routes hebben we nooit af kunnen maken, dus er is nog veel te fietsen in Parijs!
Fenneke, Zeist

 

 

 

Place des Vosges

Place des Vosges

Hierbij wil ik u hartelijk danken voor uw boekje 'Parijs per fiets'. Wij hebben bijzonder genoten van de routes die u beschreven heeft en op die manier hebben we Parijs op een andere wijze herontdekt.
Het huren van een fiets via zo'n paal, waarvan er meer dan 750 bestaan lukte ons niet, maar aangezien wij de fiets voor drie dagen gingen huren hebben we gewoon een fiets voor hele dagen gehuurd. Dat kostte slechts 32 euro voor drie dagen per fiets, alleen de borg was erg hoog: 250 euro per fiets (bij Paris à vélo c'est sympa).
Wij kijken terug op een geweldig mooi fietsweekend, mede dankzij u .
Rini uit Amsterdam

Beste Joke Radius,
Dit is precies wat ik zoek! Die avondcursisten van mij zullen helemaal tevreden zijn. Het boekje is heel gedetailleerd.
Heerlijk om te lezen. Ik kom al jaren in Parijs maar ik lees weer nieuwe wetenswaardigheden.
Ook de informatie over fiets verhuurbedrijven, musea en cafés (etc.)is lekker duidelijk.
Catja uit Sneek

Hallo Joke,
Het boekje is vanmorgen in goede staat aangekomen en ik kon het als verslaafde Parijs-ganger niet nalaten er even in te gluren. Ruim een uur later kon ik het pas, met moeite, opzij leggen, omdat er ook nog gewerkt moet worden. Heel erg leuk, zeer informatief en wij gaan er zeker gebruik van maken als we weer in Parijs zijn. Ik zag toch nog een aantal plaatsen waar we niet zijn geweest, ondanks dat we Parijs al behoorlijk goed denken te kennen.
Het liefste zou ik er snel weer heen vertrekken, maar dat geldt dagelijks voor heel Frankrijk, wanneer ik met de site bezig ben. Het is een (prettige) verslaving, die niet ophoudt. 
Joop van Tout de France (www.toutdefrance.nl)

Dank voor je geweldig leuke fietsroutes in Parijs, wij hebben echt onze ogen uitgekeken. We moeten nog een keer want hebben nog lang niet alles gezien, ondertussen raad ik het iedereen aan, naar Parijs en fietsen met jouw routeboekje.
Agnes uit Amsterdam

Tijdens de ontdekkingstochten per fiets door onbekende wijken is er natuurlijk ook plaats voor het goede leven. Deze foto van de heer Andreas T. uit Beusichem spreekt boekdelen en bewijst dat dat uitstekend gecombineerd kan worden...

Nou, ik heb Parijs per fiets uitgelezen: chapeau! Werkelijk wat een leuk boek! Goed en duidelijk geschreven. Ik ben er in ieder geval achter gekomen dat ik van het 16e arrondissement veel te weinig af weet: daar moeten we binnenkort maar eens verandering in brengen! 
Chris Vedder van www.parijsmijnstad.nl

We hebben een hele leuke vakantie gehad in Parijs, met heerlijk zonnig weer. We vonden het fietsen helemaal super. We hebben op vrijdag en zondag een fiets gehuurd bij parisvelosympa, hele aardige mensen. Leuk dat de eigenaar een Belg is: konden we ook nog wat makkelijker praten, bij het Frans moet je natuurlijk goed nadenken. We hebben 2 routes gefietst uit het boekje, de eerste keer de route langs het Canal St Martin, en wat een prachtige plekjes kwamen we allemaal tegen. En op zondag de route via ile st Louis, ook een prachtige route, alleen in de Chinese wijk zijn we de weg kwijtgeraakt, maar uiteindelijk hebben we de route wat verderop weer kunnen oppakken. Het was een hele leuke ervaring, fietsen door Parijs, en op plekjes komen waar je niet gauw komt. De volgende keer gaan we de laatste route fietsen.
Ellen, Ugchelen

Wij hebben de afgelopen dagen weer gefietst door Parijs en daarbij weer met veel plezier uw boek Parijs per fiets gebruikt. Het was een geweldige ervaring, net als de vorige keer! Weer erg veel leuke, mooie dingen gezien. Door het boekje blijft Parijs ons verbazen. Daarnaast hebben we de derde route als wandeling gedaan (de eerste helft), wat erg leuk was! Je kunt dan iets meer om je heen kijken en overal in gaan. Voor ons een verrassend nieuw stuk Parijs.
Marjan en Jan Willem, Rossum

Wandelen: Ik ben inmiddels terug van ons reisje Paris, met mijn twee volwassen dochters, het was een prachtig Pinksterweekend met zomerse temperatuur. De aparte wandelroute (6 km) was erg leuk om te doen. We hebben hem verkeerd om gelopen, omdat ons hotel in de buurt van het eindpunt van de route lag, dus we zijn gestart in de Marais en geëindigd bij het Arabisch centrum. Dat was heel goed te doen. We hebben genoten van de bijzondere plekjes en vooral van de rust. Want het was op de toplocaties enorm druk. De tweede dag hebben we een wandeling gemaakt uit het boekje Parijs onder vriendinnen, die ons o.a. heeft gebracht in het typische dorpse La Petite Alsace ook hebben we geluncht in een van jouw aanbevolen restaurants. Kortom we hebben weer veel plezier gehad van jouw boekje en route. 
Joke uit Zandvoort

We willen u even laten weten dat we ontzettend veel plezier hebben gehad van uw boek "Parijs per fiets". Vorige week hebben we bij Paris à vélo c'est sympa fietsen gehuurd. Veel andere verhuurbedrijven zijn inderdaad verdwenen. Het was een geweldige ervaring om door Parijs te fietsen. We hebben een groot gedeelte van route 2 gefietst. Wat een ontzettend leuke en originele route! We hebben erg leuke dingen gezien, die je normaal gesproken niet zo gauw lopend ziet. De beeldenroute langs de Seine, het institut du Monde Arabe, de arena etc. De beschrijvingen zijn erg leuk en informatief. We zullen zeker terugkeren naar Parijs, om ook de andere routes te fietsen, nogmaals bedankt!
Marjan en Jan Willem

We hebben genoten van de prachtige routes! De fietsen hebben we bij het verhuurbedrijf "Paris à vélo c'est sympa" gehuurd. Professionele eigenaar, voldoende fietsen. De beschrijvingen van de objecten vonden we compleet en interessant. Vanzelfsprekend hebben we wel het rondje Arc de Triomphe gereden! Richting aangeven, blik naar voren en soms naar rechts en doorfietsen!! Kortom, dit boek is geweldig en een aanwinst voor de fietsliefhebber.
Anneke en Dick uit Roden

Wat een heerlijk boek, wat een mooie routes door Parijs! Ik heb een week lang in Parijs vertoefd en kon niet stoppen met fietsen. Heb gedwaald door oude wijken, gekeken in Villa's, me verwonderd over de Bibliotheque National, ben verdwaald en verdwaald (en dat vind ik leuk!) en heb nu meer gezien dan in alle voorgaande bezoeken bij elkaar. Graag zie ik een vervolg tegemoet, met fietsroutes door nog meer wijken in Parijs.
Marike

We hebben ontzettend genoten. Je boekje is een echte aanrader.
Hartstikke bedankt! 
Gemma, Almere

We hebben een geweldige fietstocht gemaakt op zondag 21 juli. Zelfs mijn dochter van 13 jaar heeft het erg leuk gevonden.
Roeland uit Gorinchem

Heb heel intensief gebruik gemaakt van je boekje en vind het erg goed. Ik deed het eerste deel van de tweede fietsocht, van de Place de la Bastille tot en met de Jardin des Plantes. Op de 9e verdieping van het Institut du monde Arabe genoot ik inderdaad van het uitzicht en van een kopje koffie voor 6 euro !! Ik vond dit rondrijden met jouw boekje zelfs fijner dan de rondleiding per electrische fiets (Parischarms&secrets) 's middags, die 4 uur duurde.Ik heb genoten, het was geweldig en het boekje nodigt uit om terug tegaan. Een prachtige manier om Parijs te zien.
Ineke uit Nijmegen

Hallo mevrouw Radius,
Vorige week hebben wij gefietst in Parijs. Wij waren gewapend met uw gidsje en samen met een stratenplan voor het grote overzicht kom je dan een heel eind.Uw kennis van de stad is verbluffend! Onze grote complimenten daarvoor en voor de leuke beschrijvingen in het gidsje.
Wij hebben overigens nog niet alle drie de routes helemaal gedaan, maar dat wilden wij ook niet. We moeten immers wat bewaren voor de volgende keren in Parijs. En die volgende keren komen er wat ons betreft zeker. 
De formule: logeren in Bois de Boulogne en dagelijks een route naar en door de stad uitstippelen is ideaal, want als je dan naar "huis" fietst, ben je weer heerlijk in het bos en kun je de stadslucht lozen en boslucht inademen!
We hebben op de zondagmorgen ook deelgenomen aan de wekelijkse fietstocht (Paris en vélo) van Parijzenaars. Dat was een grappige ervaring: de gidsen die meefietsen houden in alle zijstraatjes en op drukke kruisingen het verkeer tegen om ruim baan te geven aan de fietsers. Vooraan in de colonne, die toch zo'n honderd fietsers telde, reden een stuk of tien kinderen. Het was bijzonder vermakelijk. Van Hotel de Ville zijn we naar Porte de Versailles gefietst en weer terug. Heel leuk was het en we hebben dat kunnen doen dankzij uw gids! Waarvoor onze dank.
U begrijpt het, wij hebben van Parijs en zeker van uw gids genoten en zullen dat hopelijk nog vaak kunnen doen!
Onze hartelijke groeten.
Trees en Ries uit Veldhoven

Net als velen voor mij wil ik even laten weten dat ik het een fantastisch boekje vond. Hoewel ik Parijs redelijk goed ken (heb er gewoond en ben er vaak terug geweest), was het een verblijf vol nieuwe ontdekkingen. Zeer verrassend, origineel en ontzettend leuk geschreven. Mijn welgemeende complimenten!! Verder een handig formaat en prima kaartjes.
Door de tip uit het andere boekje (Parijs voor vriendinnen) ben ik in hotel Coypel (13hme) uitgekomen, waar we de fietsen konden stallen. Zoals beschreven een eenvoudig maar prima hotel. Wel veel herrie (de eerste nacht), maar na een dag fietsen heb je daar niet zo veel last meer van...
Monica uit Hulst

Een korte reactie op onze tocht door Parijs per fiets met de fietsgids: In iin woord: ongelooflijk. Ondanks het feit dat we regelmatig een korte trip maken naar Parijs hebben we heel wat plekjes ontdekt welke we nog niet kenden. Voor alle veiligheid hebben we route 1 helemaal gevolgd. Fietsen gehuurd aan La Bastille en vandaar vertrokken langs het Canal ST Martin. Het was in de paasvakantie en dus uitzonderlijk voor dit jaar (2007) prachtig weer. Wat wil je dan nog meer: prachtige fietsroute langs het kanaal, leuke terrasjes, goede fietsen en....een overgetelijke fietsroute. En wat te denken van de leuke "villa's", het prachtige park "Parc des buttes Chaumont" = picknickplaats. Je komt van de een verwondering in de andere. 's Avonds ook genoten van het eten in "Restaurant La Gare". We plannen onze volgende trip naar Parijs al om de andere routes ook aan te pakken. Bedankt en nog veel succes met het boek.
Peter uit Westmalle

Net terug uit Parijs, na drie dagen overheerlijk fietsen, willen we u de allerdikst denkbare complimenten maken voor uw boekje. We hebben ervan genoten en zijn op plaatsen in Parijs gekomen waar we nooit eerder waren geweest. Alle tochten waren origineel, zeer duidelijk, met interessante achtergrondinformatie en ook op een leuke manier beschreven. Waarschijnlijk delen we ook onze belangstelling voor architectuur, want die kwam ook volop aan bod. Kortom: een fantastisch boekje.Ook in Parijs staat de tijd niet stil, vandaar dat we twee wijzigingen melden. Op pagina 31 helemaal onderaan rechts staat: Voorbij het kerkhof gaat u linksaf, de Rue du Télégraphe in. Deze straat is eenrichtingsverkleer geworden, dus even een klein stukje lopen. Op pagina 105 is de aparte fietsstrook, tweebaans, er gekomen! Rest ons één vraag, heeft u nog meer van deze leuke boekjes geschreven? 
Hartelijke groet en vooral hartelijk dank voor de fijne fietstochten,
Henk en Irhne uit Velzen

Gisteren de gids per post ontvangen en vandaag begonnen met lezen. De voorpret heeft onmiddellijk toegeslagen! Het lijkt me een geweldige belevenis om Parijs aan de hand van deze gids per fiets te ontdekken. Ook de handige tips en verwijzing naar websites aan het einde van uw boekje staan borg voor een gedegen en enthousiasmerende voorbereiding van ons verblijf in Parijs. Een schot in de roos! 
Ellen uit Rhenen

Het was een gouden aanrader, het fietsen in Parijs. We beleefden Parijs echt van een andere kant. Het zal denk ik wel snel druk gaan worden op de routes, want onze kennissen en collega's zijn ook meteen erg enthousiast als we over de handige gids vertellen. We zaten heerlijk buiten te lunchen in de Arena van Parijs toen er kort na elkaar en onafhankelijk van elkaar "drie Joke Radius boekjes" de poort binnenkamen, waaronder zelfs een tandem. Samen met de petanque spelende mannen gaf dat toch een nieuwe dimensie aan Parijs. 
Jankees uit Rhenen

Afgelopen week alle drie de routes uit het boekje gefietst. Wat ontzettend leuk om te doen, we hebben er erg van genoten. Hebben toch op het Place Charles de Gaulle gefietst en zijn de Champs Elysées afgegaan. Als je een beetje gewend bent aan het Parijse straatleven draai je daar je hand niet voor om. Een hele ervaring om dat plein op de fiets te nemen. Ik houd me aanbevolen voor een vervolg. 
Franca uit Nijmegen

We zijn net van vakantie terug en hebben onder meer in Parijs een groot deel van route 2 van het boekje gereden. We hebben erg van de route genoten; het boekje bleek heel waardevol bij het ontdekken van plekken die we nog niet kenden.
Ook houdt het boekje prettig vast tijdens het fietsen, waardoor we eigenlijk nooit verkeerd reden. 
Albert uit Leeuwarden

Mijn baas is gaan fietsen in Parijs, hij liet ons weten dat het gewoon fantastisch is, dus heb ik vlug op het net gezocht en vlug gevonden wat ik zocht. Met vriendelijke groeten,
C. de Vlieghe uit Knokke-Heist

Een prachtige tocht vol met verhalen over plekjes waar je nooit komt. Parijs is prima te doen per fiets. De automobilsten zijn zeer correct naar fietsers toe, zelfs op drukke rotondes en kruispunten. Ook hebben vele grote invalswegen een aparte fietsstrook, even groot als voor de auto's voor de fietser en de bus. ook de taxi's mogen daar rijden maar blijven beleefd achter je rijden. Ook hebben we een tocht kris-kras door het centrum gemaakt op zondag. Dan zijn er vele stukken, zoals langs de Seine, gereserveerd voor fietsers en wandelaars. 
Driek uit Boekel

Afgelopen weekend het fietsboekje Parijs gebruikt. Ontzettend genoten! Leuk boekje!
Ank uit Gronsveld

We waren verbaasd hoe makkelijk het eigenlijk was in de stad, klaarblijkelijk is fietservaring in het drukke Nederlandse verkeer ruim voldoende om in Parijs te slagen! Vooral de combinatie fietsen, leuke plekken en lekkere restaurantjes maakte het voor ons een topweekend. Ons topbuurtje was absoluut de rue Montorgeuil en het marktje op zondag in het straatje ernaast. De hele coupi in de Thalys geurde op de terugweg naar onze franse kazen... Gaan dit zeker herhalen, Parijs is voor ons (van oorsprong anglofielen) weer helemaal hot! Hartelijk dank voor alle tips. 
Esther en Ben uit Vorden

Wat een prachtig boekje over Parijs! Met veel plezier heb ik er al in zitten lezen. Die hofjes, de passages, de verwijzing naar kunst en naar leuke cafeetjes. Het is een boekje dat aansluit bij mij, net alsof het voor mij geschreven is! 
Wil uit Dordrecht

Vorige week zijn we in Parijs geweest en hebben de routes gefietst. Dat was erg leuk. Alleen hebben we geen van de drie routes uitgefietst, er was onderweg zoveel te zien dat we regelmatig afstapten.
Maar volgend jaar maken we de routes af. We zijn al heel wat keren in Parijs geweest, maar we hebben nu toch weer heel andere dingen gezien. En het fietsen gaat prima. Op de busbanen, vaak aparte fietspaden op de grote boulevards en wegen. Kortom, we hebben veel plezier aan het boekje beleefd. 
Jorrit uit Lelystad

Deel deze pagina